دراسة تأثير بعض الأحماض الأمينية على النشاط النوعى لتوليد غاز ثانى أكسيد الكربون بواسطة بكتيرياLeuconostoc mesenteroides subsp. Dextranicum المعزولة من اللبن الخام‪‪‪‪‪ (Record no. 35945)

MARC details
000 -LEADER
fixed length control field 02729cab a2200289Ia 45 0
001 - CONTROL NUMBER
control field u193793
003 - CONTROL NUMBER IDENTIFIER
control field SIRSI
008 - FIXED-LENGTH DATA ELEMENTS--GENERAL INFORMATION
fixed length control field 110727s2006 ua ss b ara d
040 ## - CATALOGING SOURCE
Original cataloging agency EAL
041 ## - LANGUAGE CODE
Language code of text/sound track or separate title ara
Language code of summary or abstract eng
090 ## - LOCALLY ASSIGNED LC-TYPE CALL NUMBER (OCLC); LOCAL CALL NUMBER (RLIN)
Classification number (OCLC) (R) ; Classification number, CALL (RLIN) (NR) ART AJFST V3 No1 5
100 1# - MAIN ENTRY--PERSONAL NAME
Personal name شبة، بن عمر‪‪‪‪‪
9 (RLIN) 21185
240 10 - UNIFORM TITLE
Uniform title Alexandria journal of food science and technology, 2006 v.3 (1)
Medium [electronic resource].
245 10 - TITLE STATEMENT
Title دراسة تأثير بعض الأحماض الأمينية على النشاط النوعى لتوليد غاز ثانى أكسيد الكربون بواسطة بكتيرياLeuconostoc mesenteroides subsp. Dextranicum المعزولة من اللبن الخام‪‪‪‪‪
Medium [مصدر إلكترونى].‪‪‪‪‪
246 15 - VARYING FORM OF TITLE
Title proper/short title Effect of some amino acids on CO2 production by Leuconostoc mesenteroides subsp. Dextrainicum isolated from raw milk.
300 ## - PHYSICAL DESCRIPTION
Extent ص. 1-9.‪‪‪‪‪
504 ## - BIBLIOGRAPHY, ETC. NOTE
Bibliography, etc. note يحتوى على مراجع.‪‪‪‪‪
520 ## - SUMMARY, ETC.
Summary, etc. تعتـبر أفراد جنس Leuconostoc sp بكتريات منتجة لحامض اللبن ، وهى غير متجانسة التخمر ويمكن استعمالها فى صناعة الأجبان الزرقاء نظراً لإنتاجها للنكهات وغازالـــCo2 المسبب للثقـوب . تم فى هـذه الدراسة عزل وتوصيف سلالتين لهذه البكتريا من الحليب الخام للبقر ، وتبين بعد المطابقة مـع السلالـة القياسيــة ( L4 ) أنهما عبارة عن Leuconostoc mesenteroides subsp. Dextrainicum ودرست بعدها حركية الحموضة وحركية انتاج الـــ CO2لهاتين السلالتين ، وقد أظهرت النتائج تفوق السلالة HB1 فى تكوينها للحموضة بواقع 43.43 ملليمول من اللاكتات فى حين كانت كمية غاز ثانى أكسيد الكربون المنطقة 7.27 ملليمول وذلك بعد سبع ساعات من التحضين وبمعامل ارتباط .094 ، كما درست فى ذات الوقت حركية النمو حيث سجل توافق كبير بين الحركيات الثلاث.‪‪‪‪‪
546 ## - LANGUAGE NOTE
Language note ملخص باللغة الإنجليزية.‪‪‪‪‪
650 #7 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element الأحماض الأمينية‪‪‪‪‪
9 (RLIN) 21186
650 #7 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element اللبن‪‪‪‪‪
General subdivision إنتاج‪‪‪‪‪
9 (RLIN) 309
700 1# - ADDED ENTRY--PERSONAL NAME
Personal name بلمختار، الهوارى‪‪‪‪‪
9 (RLIN) 21187
700 1# - ADDED ENTRY--PERSONAL NAME
Personal name كيحل، مبروك‪‪‪‪‪
9 (RLIN) 21188
773 0# - HOST ITEM ENTRY
Title Alexandria Journal of Food Science and technology.
Related parts 2006.v.3(1)
International Standard Serial Number 1687-3920
Record control number u158486
Control subfield nnas
856 40 - ELECTRONIC LOCATION AND ACCESS
Uniform Resource Identifier <a href="http://nile.enal.sci.eg/EALE/2006/AJFST/306/1/1A.pdf">http://nile.enal.sci.eg/EALE/2006/AJFST/306/1/1A.pdf</a>
Public note Full Text Article
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA)
Koha item type Articles
Source of classification or shelving scheme Library of Congress Classification

No items available.


Home | About ENAL | Collections | Services | Activities | Calendar | Contact us

7 Nadi El Sayed St., Gizah, Egypt | Phone: +02-33351313 | Fax: 202 33351302 | Email: enalegypt@gmail.com